hits

Avreise Lisboa - tid for nye perspektiver!

kommentarer En kommentar

Det har kilt noe sjukt i magen

Jeg satt hjemme, og hadde lagt inn en søknad tidligere i vinter om et større fotballtrenerkurs i Lisboa. Dette viste "kurset" seg visst å ha noen store personligheter til å undervise i alt som fantes i fotballen. Navn som José Mourinho, Pedro Caixinha, Leonel Pontes, Rui Faria, Antonio Jose Gomez dukket opp. Navn som får det til å skjelve litt i knærne av respekt! Listen er lenger enn dette også, med personligheter som har utrolig stor kunnskap innen fotball- og idrettsfeltet. "Kurs" viste seg også å være en mastergrad. Jeg lo sammen med filletanten min - jeg trodde aldri jeg ville ha sjanse på å komme inn på et slikt "kurs". Dog la jeg en strategi på hvordan jeg skulle søke meg inn - og med god veiledning fra en tidligere deltaker, fikk jeg samlet en mappe med alt det nødvendige og sendt inn søknaden min. "Hvis du ikke søker kommer du ikke inn" - ta sjansen! 

1,5 uke gikk - med en spent følelse i kroppen.

Så kom mailen. Jeg reagerte med noe som minnet om et løvebrøl, men samtidig med en ung gutts jubel. Sannsynligvis kunne hele blokksamfunnet i Tante Ulrikkes vei på Stovner høre at noe var på ferde. Mailen viste til en pre-seleksjon for intervju til å komme inn. Intervjuet kunne velges mellom en periode. Jeg kjørte offensivt på, og valgte intervjuet så tidlig som mulig. Her skal det presteres sa jeg til meg selv, dog med en ydmyk og nervøs spenning i kroppen. 

200 søkere. 30 uttatt til intervju. 17 personer tatt ut. Fra hele verden. Blant annet: 1 ung, norsk fotballtrener.

Nå gjaldt det å pakke kofferten. Fotballklær i fleng, noe hverdagslig og noe fint. Året skal tilbringes med

  1. Modul: Fokus på den fulle pakken med idrettsvitenskap. Idrettsfysiologi, psykologi, skadeforebygging, kampanalyse - fotballspesifikt. Kort sagt.
  2. Modul: Fokus inn mot monitorering i fotballen, ved bruk av GPS og analyse av mengde. Avansert kampanalyse og fotballspesifikk fysisk trening.
  3. Modul: Ledelse og kommunikasjonsevner som trener. 
  4. Modul: Hvordan tilrettelegge for øktene i forhold til kampanalysen. Egendesign og Implementering av strategi.
  5. Modul: Her går vi tydeligere inn mot scoutingen i fotballen, samt hvordan utvikle unge fotballspillere i et holistisk perspektiv. 
  6. Modul: Hvordan å kunne se sesongen under ett. Å kunne se helheten mellom alle sesongkomponentene, og dermed periodisere etter dette.
  7. Modul: Her går vi inn på kulturutvikling, håndtering av media og trender i fotballen!
  8. Modul: Her sies det at vi skal tilbringe tiden i Barcelona, på tilhørende La Masia. 

I tillegg til fag, må dette være den beste gruppedynamikken jeg har opplevd på lenge.

Her har vi deltakere fra: India, Canada, Saudi Arabia, Kuwait, Palestina, Portugal, England, Skottland, Brasil, Australia, Portugal, Frankrike og vår "søta bror" Sverige! Utrolig fantastiske folk, som har gjort de første modulene lærerike og morsomme! Nå ser jeg bare utrolig frem til neste gang vi treffes igjen!

Fortsettelse følger

Jeg vil den neste perioden presentere for dere de to første modulene vi har vært igjennom. Det skal gjøres i 3 poster, hvor jeg fordeler innholdet vårt i 3 dagers løp. 

Følg med!  

 


 

Ã?n kommentar

Reidar Schjei

30.03.2017 kl.14:30

Blir å følge med deg Petter, lykke til på trenerutviklingsveien, du har såvidt startet,om 50 år ser du deg tilbake og husker ikke meg lenger, he, he og godt er vell det når du titter ut over alle trofeene dine.

Skriv en ny kommentar